Acta Assemblea Diumenge 29/05/2011.

  1. Presentació

1.1 Llenguatge de signes.
1.2 Traducció, sords i idiomes.
1.3 Lectura de l’ordre del dia.
1.4 Voluntari per prendre actes.

  1. Pacifisme i acció directa

Debat sobre què entenem com a violència, acció directa, sabotatge, contextualitzar les accions (moviment pacifista).

I. C. Es parla de cooperació amb el sistema per aconseguir els nostres objectius. Si cooperant no aconseguim els nostres objectius haurem de denunciar. En cas de no treure’n res, decidir la manera de lluitar per ells: no cooperant, a través de la desobediència civil o a través de la creació d’una societat alternativa.

 I. C. Hem de contextualitzar que entenem per violència estructural, cultural i directa.

I.C. Ja que no som tots iguals, no podem dialogar amb els que tenen el poder. És necessària una persona que transmeti les opinions directament a les persones que governen.

I.C. El que fa falta és mobilitzar a la població, no buscar quin tipus d’acció a prendre perquè pot provocar una divisió.

I.C. Cal fixar un objectiu concret contra la violència estructural per a que el sistema actual no freni el desenvolupament de la societat.

I.C. L’acció directa no vol dir acció violenta. Crec que tots són pacífics però no estem disposats a parar l’altra galta quan rebem un cop i que en un moment determinat hauríem de ser capaços d’estar disposats al que faci falta per a ser lliures com a passat a Líbia.

I.C. Enfront d’una societat canviant les lleis han de canviar amb aquesta. Falta de claredat del que entenen les autoritats per violència. No prendre els seus conceptes com nostres ja que ells els utilitzen per defensar-se. Demanar-los-hi el mateix que ens estan demanant a nosaltres.

I.C. Lectura de l’entrevista que s’ha fet a Eduard Punset per part de l’acampada de València en el dia d’avui. Hauríem de crear una plataforma per als afectats per rebutjar els abusos que han rebut per part dels mossos d’esquadra i la guàrdia urbana de Barcelona.

I.C. Els opressors del poble en funció dels seus interessos, són els únics que utilitzen la violència. La violència és no complir quan no es compleix la constitució espanyola i els drets humans. El poble s’ha d’unir amb un objectiu clar i comú a tots els moviments. Han de ser conscients de que no s’ha de deixar xafar.

I.C. Hem d’entendre quin tipus de lluita és la idònia per a cada situació. En aquest moment la manera de ser agressius és no ser violent, per exemple el que ha passat a la Plaça Catalunya. Els governants no s’esperaven aquesta reacció pacífica. Tenir present el que govern considera violència i no actuar com ells esperen que actuem.

I.C. La no-violència és una estratègia de lluita que hauríem de seguir.

I.C. Els hem de deixar en evidència. Conscienciar al poble per a arribar a una organització sòlida sense utilitzar la violència.

I.C. En determinats contextos, el ús de la no-violència deixa de tenir sentit. Passa a ser legítim altres tipus d’accions, com és el cas del poble palestí.

I.C. ¿S’està canviant l’enfocament del moviment?

I.C. Plantejar el tipus d’accions que s’estan prenent i que haurien de ser imprevisibles i no violentes.

I.C. Si volem aconseguir alguna cosa, haurem d’organitzar-nos en una organització de classe obrera totalment independent d’estats i governs, ja que si participem d’ells estem sotmesos a no poder realitzar certes accions. Ha de funcionar de forma assembleària. Haurem de plantejar-nos, en un moment determinat, emprendre determinar tipus d’accions. Diferenciar entre sabotatge i acció directa.

  1. Accions concretes que es poden realitzar

Debat sobre la realització de manifestacions i casserolades.

Es decideix que l’1 de juny es farà una casserolada des dels balcons de casa i qui vulgui assistir a la pl. De la Font, participaran en una ronda per Tarragona.

Es decideix fer una casserolada el dia 10 de juny i una visita al pàrquing Jaume I.

Buscar accions per a cada punt del manifest de mínims.

  1. Informe de les diferents Comissions.

Comissió d’artistes: pensar un lema per a la capçalera de la manifestació del dia 19 de juny i enviar-lo per mail a la comissió de manifestacions.

Comissió de manifestació: proposa portar com a capçalera el tema de Puig, però l’assemblea el rebutja i decideix que ha d’aparèixer el tema de les retallades però no està de més que quedi clar el rebuig als fets de Barcelona.

Comissió d’exploradors: mantindran reunions amb altres acampades: Reus, Valls i Torredembarra. El dimecres dia 1 de juny a les 5:00 a la Plaça Imperial Tàrraco (davant de l’OpenCore) per a fer una visita a la Repsol i fer una difusió de l’acampada. Es realitzaran visites per pobles i barris (a confirmar).

Comissió de comunicació: Referent a la proposta de l’assemblea de Màlaga, per a la dimissió de Puig, s’accepta però amb les següents matisacions:

–  On posa Espanya posar Estat Espanyol
–  A demés de demanar la seva dimissió, es demani també la seva inhabilitació per a qualsevol càrrec públic.
–  Enlloc de fer referència a la constitució espanyola, fer referència als Drets Humans.

Queda aprovat el punt 4 (derogació de la reforma laboral i de pensions) del manifest de mínims.

Posar a la pàgina web el nou manifest de mínims a manifest actiu i passar el manifest actiu a documents.  

Comissió d’acció: s’envien possibles accions a realitzar al seu mail.

  1. Propostes per l’ordre del dia de la propera assemblea

–   Periodicitat d’assemblees
–    Forma de seguir treballant
–    Futur de l’acampada tenint en compte les opinions de la gent que està acampant

  1. Redacció de l’ordre del dia de la pròxima assemblea.

–    Periodicitat de les assemblees.
–     Forma de seguir treballant
–     Futur de l’acampada tenint en compte les opinions de la gent que està acampant

7. AAVV

7.1 Proposta de xerrada debat sobre democràcia inclusiva el proper dissabte 4 de juny per hora de determinar però començant sobre les 18:00-19:00.

            L’assemblea accepta.

7.2 Proposta de xerrada debat sobre sobirania alimentaria el proper diumenge 5 de Juny a les 18:00.

            L’assemblea accepta.

8. Voluntari per fer de moderador per la pròxima assemblea.

            Surt voluntari.

9. Tron obert de paraules.

            Informació de l’acampada de Terrassa: Es queden fins el dia 11 de juny, es formen els consistoris de l’ajuntament, ens diuen de fer èmfasis de les propostes a nivell local, tenen idea de porta quatre punts concrets cap a l’ajuntament.

            Es prega que es recicle.

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s