05/06/2011 Xerrada Sobirania Alimentaria – Jordi Mateu

Devant de la Crisi Globlal Solucions LocalS!!!

«La revolució de la sostenibilitat haurà de ser, sobretot, una transformació col.lectiva que permeti que s’expressi i alimenti el millor de la naturalesa humana».

Entenem per Sobirania Alimentària, «El dret dels pobles, comunitats i països a definir les seves pròpies polítiques sostenibles de producció, distribució i consum d’aliments que garanteixi el dret a l’alimentació per a tota la població, amb base a la petita i mitjana producció, que respecti les pròpies cultures i diversitat «. Així doncs, la sobirania alimentària és una aposta política però també un concepte que ens ajuda a visualitzar i analitzar l’actual model agroalimentari per a construir una alternativa a l’actual model de producció, distribució, i comercialització dels aliments» Cimera Mundial per a l’Alimentació 1996

Per dur a la pràctica la nostra Sobirania Alimentària és bo començar comprenent l’actual model agroalimentari en què vivim i reflexionar des d’una mirada crítica sobre la realitat en què viu la pagesia a tot el món. Paral.lelament, cal trobar espais que ens permetin anar avançant cap a un desenvolupament rural sostenible, en el que la pagesia disposi dels recursos i de les eines per a produir i el consumidor tingui l’opció de decidir què vol menjar i on ho compra, dibuixant un escenari de possibles intercanvis directes entre la persona que produeix i la que compra i de respecte a la terra i als seus cicles.

Com ho podem fer  per tenir una alimentació sana saludable i segura…respectant la natura? Ho podem fer respectant un dels drets fonamentals dels Drets Humans…l’alimentació? (El món produeix el doble d’aliment del que realment necessita; pero milers de milions de persones pasen fam) es just quest model? podem utilitzar unaltre model on la majoria hi guayem?

SI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unaltre Món es Posible, companys!!!

Ante la Crisi Globlal Soluciones LocaleS!!!

“La revolución de la sostenibilidad tendrá que ser, sobre todo, una transformación colectiva que permita que se exprese y alimente lo mejor de la naturaleza humana”.[i]

Entendemos por Soberanía Alimentaria, “el derecho de los pueblos, comunidades y países a definir sus propias políticas sostenibles de producción, distribución y consumo de alimentos que garantice el derecho a la alimentación para toda la población, con base a la pequeña y mediana producción, que respete las propias culturas i diversidad”. Así pues, la soberanía alimentaria es una apuesta política pero también un  concepto que nos ayuda a visualizar y analizar el actual modelo agroalimentario para construir una alternativa al actual modelo de producción, distribución, y comercialización de los alimentos.

Para llevar a la práctica nuestra Soberanía Alimentaria es bueno empezar comprendiendo el actual modelo agroalimentario en que vivimos y reflexionar des de una mirada crítica sobre la realidad en la que vive el campesinado en todo el mundo. Paralelamente, es necesario encontrar espacios que nos permitan ir avanzando hacia un desarrollo rural sostenible, en el que el campesinado disponga de los recursos y de las herramientas para producir y el consumidor tenga la opción de decidir qué quiere comer y dónde lo compra, dibujando un escenario de posibles intercambios directos entre la persona que produce y la que compra y de respeto a la tierra y a sus ciclos.

 

SI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unaltre Món es Posible, companys!!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s