Acta Assemblea Dimecres 01/06/2011

1.Presentació.

Moderador Lectura de l’ordre del dia.

2. Ocupació.

ACORD postposar el punt per un altre dia

3. Manifestació de 19 de juny.

Comissió Manifestació proposa:
Lema proposat: – Volem democràcia!

 • Les nostres necessitats són els nostres drets.

IC No vull democràcia vull drets humans independenment de la política que vulgui cadascú.

IC Estem a favor democràcia però quin tipus de democràcia.

IC Plataforma lema 2 sembla bé doncs per efiÀacia utilitzar-lo.

IC considera que democràcia inclou a tothom fins i tot als anarquistas ja que Bakunin va entrar amb alianza democràtica.

IC Hem de buscar punt d’acord; proposta Lema : Control dels polítics control del capital.

IC control del capital es difícil, ya que se expresa a través de toda la estructura burocrática del estado, hemos de defender que queremos la democracia una democracia participativa con permanente movilización de todo el pueblo. Hay que refundar la representación nuestra ya que esta delegada en las entes mencionadas anteriormente. Degenarada en democracia para unos pocos. Proposa de lema: refundar la democracia

M propostes de lema amb controversia:

Volem democràcia
Control polítics i capital
Refundem la democràcia

IC proposa un altre lema indignats amb la seva democràcia. Democràcia en tenim però no la sabem gestionar.

Ic Posar-lo en positiu.
IC La imatge des de els mitjans de comunicació, ens hauriem de plantejar el plantejament de la paraula depositada en la indignació. Aquest projecte conté una imatge negativa que s’hauria de superar.
IC Deixaria només un lema ja que es més pràctic a nivell de difusió una sola frase. Estic d’acord si em de posar un altre un lema positiu. Proposa: Contruïm una nova democràcia; encara que sona a campanya electoral.
IC Una altra proposta volem una democràcia justa.
IC incís ja una proposta que no es cap Lema.
IC NO entenc perquè necessitem dos lemes.

IC No lema i posar com a sublema les nostres necessitats són els vostres drets.
IC reduïm el número de propostes. Reflexió la idea de posar aquest lema, era per crear un vincle entre els drets i les necessitats i el concepte democràcia.

Moderador primera votació:

– Un lema
– Dos lemes

ACORDS: Un lema: Les nostres necessitats són els nostres drets.

Comissió Manifestació proposa:

Els lemes són els que ens uniexen o dividiexen les manifestacions.
Exploradors van anar a parlar amb la plataforma, estan d’acord amb els acords presos per la assemblea, però si no hi ha violència. S’ha acordat fer una pancarta al balcó del mediterrani, la contruïrem aquí. Es necessiten diners. Es posara una caixa per la voluntat, la pancarta serà amb el lema anglès i a sota en català amb el dia de manifestació.

En quan a recorregut s’ha parlat amb la comissió de creatius. La proposta és fer una mica de paròdia als bancs, fer algun text curt, i entrar en algun tipus de diàleg. Partir el lema en dos. Els planfets es farien com a estacions de metro, ja que passem centre d’educació, diaris. A cada parada posar un petit Lema. Als que faltin posariem un puntets i els afegiriem. E.g als immigrants.

IC La pancarta que se cuelgue en el balcón catalán i castellano y ya que hay muchos árabes ponerla en árabe.

Comissió puntualitza: Quan ho tinguem penjar-ho al bloc. L’altre dia ens vem convertir en manifestació i continguts. Enviar al mail de comissió de manifestació.

IC No s’aniria tan amb xiulets i timbals. Seria més cridar consignes. Portar megàfons. Anar amb la mentalitat de cridar i fer-nos veure. El que els hi fa mal es dir veritats com a temples. No entenc la finalitat de fer-la amb anglès la posaria només amb català.

IC Tema candente del idioma. Lema que ha d’arribar a tothom, crec que hauria de estar en català per considerar la diversitat ja que ens fa evolucionar com a societat, i en català pels nouvinguts. A part de la pancarta del lema del principi fer cartells encara que amb cartró fer el lema amb diferents idiomas repartits per la població. Per que es porti a terme hem responsabilitzo d’anar a l’escola oficial de’idiomas. (Molta gent d’acord).

IC Parlaria de accions que farem en la manifestació. En el punt de propostes. Repartir accions abans de la manifestació com la casserolada cada dimecres a les 7:00 que hem fet avui.

IC tornant al tema de la llengua l’anglès dona projecció internacional. No limitar-se al català i castellà.

IC la idea de fer-ho amb anglès era perquè es feia a al balcó del mediterrani i que dongui projecció internacional. La idea de fer-ho en diferents idiomas recull aquesta proposta. En la pancarta cabrien 4 idiomes.

Moderador sintetitza:

 • Una llengua/català
 • Català i anglès
 • Anglès i àrab
 • Català/castellà/anglès/àrab

Primer votació de un o dos idiomes: ACORD: més d’un idioma.

ACORD: català/castellà/anglès/àrab.

ACORDS: En la manifestació cridar consignes i no sorolls. Incloure propostes d’accions abans de la manifestació. Enviar mail comissió.

4. Relació mitjans de comunicació.

Avui no es vol parlar.

5. Relació amb l’ajuntament.

Comissió continguts: propostes populars.

L’ajuntament ha cedit un punt de llum.

IC proposta en relació amb els ajuntaments una carta. Queixa dirigida l’ajuntament. Es demanen llistes obertes, no pactes, regidors que surtin escollits no podran canviar-se. Regidors i diners.

IC Aniria molt amb cura amb les relacions amb l’ajuntament. No confondria utilitzar els mecanismes de l’ajuntament amb cedir coses. Diferenciar per exemple el mecanisme ROM (de parlar amb el ple) i que ens ofertin quelcom es diferent. Que ens els deixin a canvi de res ja que són nostres. No cediria amb l’ajuntament. Pot provocar divisions.

IC Si el ayuntamiento nos ofrece un espacio, las condiciones las ponemos nosotros. Y dentro hacemos lo que queremos.

IC No em de recalcar res a l’ajuntament. Ell ens ha d’agraïr a nosaltres que no estem tirant pedres. En principi clar, es la ocupació de la via pública (ioga..). Si ens cedeix un local. Si vull local em faig associació, seria una institucionalització.

IC És un momento que le interesa de forma política. Todo lo que nos dejan será por un porque. Intereses políticos. Este és un movimiento reactivo con los partidos mayoritarios.

IC Des de un punt de vista objectiu, demanar a la juristes assesorament.

IC El que ha dit el company sobre els locals d’associaciacions, aquests estan cedits per l’ajuntament, llavors inderectament és el mateix.

IC Vaig estar l’ajuntament, perquè poguessim penjar un “lletrero” amb una introducció d’una instància. Des de alcaldia ens van dir que estaven en nosaltres moralment, però no podien cedir-lo. Ens van cedir el local de l’antiga audiència i més lavabos. S’ha ofert plafons de propaganda electoral. Han dit que no enviarian la guardia urbana per desalotjants.

IC la intenció no es clara, hi han molts locals buits que es podrien ocupar.

IC La gent s’ha de renovar. I la assemblea és que la gent parli i opini. Hi ha molta gent de aqui que ha estat en moviments socials i hem estat testimonis de com s’aprofita l’ajuntament. En la consulta popular s’aprofiten els espais públics. Em sembla bé que fem servir els espai públics, però hem de insidir en l’espai associatiu. Prioritzaria anar a les associacions, demanar-los un local quan plogui. Solidaritzem-nos amb el teixit associatiu. Estem demanan democracia real participativa i passem del teixit associatiu.

Recull idees Moderador:

 • No em de demanar res.
 • Ocupar l’ajuntament
 • Pregunatar a l’assemblea jurídica.
 • Acceptar cessió.
 • Fer demandes a l’ajuntament.
 • Com reaccionem amb les accions a títol individual.

IC Deixem a la comissió de juristes.

Volem tenir relacions i contacte amb l’ajuntament?

IC Els espais son nostres i en el cas de que passi ens ho plantejem.

IC Diferència demanar i agafar. Agafar si però demanar no.

IC Exigir certes coses quan aquí siguem el triple. Diferenciaria tenir relació amb el ajuntament. En el tema d’ocupar certs espai en fer certs actes. No es pot parlar directament sense consultar.

IC En primer lloc hem de separar el que volem dir en espais nostres. Un espai clar és un centre cívic. Tota persona pot tenir un espai a qualsevol centre cívic de Tarragona. Centre cívic de la part alta en el parquing de Jaume I. Voleu que ens informem de la antiga audiència? . El que toca aquí si volem demanar un local seria el centre cívic.

IC Yo creo que este movimiento era para mostrar al gobierno que podiamos funcionar solos.

IC De centres cívics a centre ciutat hi ha a la part alta.

IC És totalment respectable que hi hagi gent que vol que no governi, si es pot demostrar que no cal que ens governin. Jo estic aquí per que la gent que ens governi que ens governi bé.

IC La palabra ocupación se conoce, como cal pobre podriamos poder ir allí.

ACORD: la comissió jurídica s’ho mira, i de moment no es planteja demanar res perquè no ho necessitem.

6. Informe comissions:

Comissió d’exploradors:

 • Flyer de la manifestació en dos cares; una cara dia manifestació i horaris assemblea. Es posarien els dos convocants acampada i plataforma.
 • A radera posariem els sis punts reduïts:
 1. Modificació de la llei electoral, a favor de una democracia participativa.
 2. Una política honesta, transparent i lliure de corrupció.
 3. Per una economia social, ètica i sostenible que beneficii a les persones per damunt de les entitats financeres.
 4. Derogar la reforma laboral i de pensions.
 5. Per una sanitat, educació i serveis socials gratuïts i de qualitat.
 6. Que es garantitzi el desenvolupament ple i efectiu dels nostres drets i necessitats (individuals i colectius).

Els flyers es proposa escriure’ls en català. Tothom esta d’acord amb el flyer.

IC Avui ens hem reunit amb la comissió d’artistes. Hem parlat sobre les octavetes de cada un dels punts que anem parant a la manifestació. En cada punt repartir octavetes. Trobo que hem de consensuar els que estem a la manifestació, quin serà el panfleto i la octaveta. Perquè quadrin lemes. Ens hem de posar d’acord entre comissions. Demà ho arreclem.

IC Incorporar un contingut a la xenofòbia. Degut al mal funcionament dels medis. Es considera necessari incorporar-lo.

A Valls torna el conseller Puig dissabte a les 21:00 al centre cívic. Quedar aquí a les 20:00. Per tal de recolzar l’acampada. Escriure al correu d’exploradors. O agafaran demà les dades personals.

Per acabar aquest matí s’ha anat a la Repsol (12 persones). En les dos portes de la part química no s’ha pogut estar, pero a la peltroquimica si. Han estat a dos torns: a les 6:00 o a les 8:00. Difussió acampada i manifestació.

Hi ha una part omesa degut a problemes de electricitat.

7. Nou ordre del dia.

– Ocupació (Proposta de deixar-ho per més endavant per preparació de la comissió de jurídiques).

 • Actituds individuals enfront actituds colectives /mitjans de comunciació.
 • Explicació de nova organització comissions.
 • Acció local ( per confirmar)
 • Trobada cap de setmana de les diferents acampades.

IC se cree que la vivienda es un tema muy importante.

8. Torn obert de paraules

Reducció de les comissions, important saber competències de les comissions. I destacar sobretot el tema dels continguts ja que és la que esta més fluixa. Demà s’exposara a la assemblea.

IC anar dissabte a Barcelona a reunió diferents acampades.

IC se pide que la gente se incluya comissiones ya que siempre estan abiertas.

9. Informe horaris reunió comissions.

10. Moderador per demà.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s