Acta Assemblea Dilluns 18/07/11

1- Relació amb la Plataforma per las Retallades

Se expone la situación con la Plataforma. Lo ha enviado por email a los googlegroups. Comenta la situación que ha pasado debido a las octavillas realizadas para la acción en el Barri de Sant Salvador. Se cuestiona que trabajo es nuestro y cual de la Plataforma per las Retallades (s’adjunta e-mail barris).

S’exposa que la Plataforma ens demana que definim la nostra manera de treballar a la Plataforma. S’expressen opinions i arguments diversos a favor de:

a) Formar part de la Plataforma, com una entitat-espai més -juntament amb les altres.

b) Col.laborar amb la Plataforma de manera puntual.

Es posa en dubte si la Plataforma ens ha de fer definir-nos. Si participem a la Plataforma, el material ha d’anar signat com a Plataforma. Es planteja si hem o no  de convocar actes conjuntament amb la Plataforma.

Se plantea qué es lo que justifica que se trabaje junto con la Plataforma, teniendo en cuenta que la Plataforma y la Acampada son diferentes en cuanto a sus modelos de construcción de Poder Popular (abajo-arriba o arriba-abajo). No son modelos contradictorios, pero sí disímiles. Esas dos formas distintas aportan riqueza. La Plataforma es depositaria del discurso social histórico. Pero carece de la iniciativa y potencia que ha demostrado el movimiento 15-M. Es sobre la base de la práctica que nos vamos a poner de acuerdo con la Plataforma. Se destaca el caràcter de frescura del 15-M, el caràcter nou del moviment. Entrar en la Plataforma significa crear algo fuera de la Asamblea, que es el espacio que nos permite operar fuera de la mediación política. Debemos tener autonomía para funcionar sólo en base a los acuerdos de la Asamblea, sin necesidad de establecer espacios de mediación. Eso es lo que nos va a permitir mantener la frescura del 15-M, para trabajar de igual a igual los que trabajamos de abajo-arriba con los que trabajan de arriba-abajo.

Es planteja que, tot i que estem en una situació de privilegi respecte de la resta d’entitats-espais-organitzacions que formen part de la Plataforma, aquesta circumstància respon a un moment nou que ho justifica: Noves maneres de fer política, assembleàriament, etc, etc. Cal fer feina de retroalimentació.

S’exposen les dificultats de funcionar com fins ara. Ens han de deixar espai extra? Ens han de donar tracte de privilegi? Es planteja com a solució no sortir als cartells de la Plataforma, juntament en el mateix cartell. Podem penjar els seus cartells, podem participar a les seves reunions. També com a Acampada podem fer les nostres octavetes i difusió i distribuir els nostres materials sense necessitat de passar pel filtre de la Plataforma (amb l’autonomia que això ens dóna). S’exposa que no es tracta d’entrar a la Plataforma, sinó de participar-hi fent aportació de recursos (per exemple disseny). Hi ha qui defensa que no s’ha d’anar amb l’etiqueta de l’Acampada a les mobilitzacions de la Plataforma. Hi ha qui defensa que sí. Hi ha qui planteja que nosaltes no som un col.lectiu formalment constituït.

Es vota i es decideix continuar com fins ara. Es planteja que caldrà ara acordar amb la Plataforma els termes de la col.laboració. Algú plangeja que no caldrà que assistim -a través d’exploradors- a totes les reunions de la Plataforma, sinó només aquelles que siguin més importants.

Es planteja la proposta que a la propera reunió del 2 d’agost algú redacti i que es consensuï en Assemblea un escrit  definint la posició en relació amb aquesta qüestió.

Hay alguien que habla sobre temas que salen completamente del orden del día, reivindicando que hay acciones que tienen lugar a nivel “nacional” y que hay que utilizar la red y la coordinación con el resto de acampadas para que no “se nos muera el pato”

Se hace referencia a la Manifestación del 19J, convocada por la Plataforma y la Acampada.

2- Infomacions sobre les mobilitzacions

Dijous 21 – Cap Sant Salvador

Dimarts 26 – Cap Muralles

Divendres 28 – Cap Torreforta

Hi ha qui planteja que ho comentem amb Reus i Valls per a què s’hi sumin. 

3- Informacions sobre els actes

Sant Salvador – Fue muy bien. Se proyectó durante el baile y después del baile. Fue bien recibido. Autocrítica: Es necesario saber cuánta gente está previsto que participe en una acción determinada, puesto que al final sólo fueron 3. Algú dóna suport a aquesta autocrítica: cal concretar quantes persones es comprometen per fer una o una altra acció. Hi ha qui comenta que cal implicació de la gent, però que hi ha gent que està molt present i gent que no ho està tant. Cal més implicació de la gent de 2-3 hores setmanals. Cal el compromís previ de les persones.

Hem de ser conscient que hem de treballar i ser més conscients amb els compromisos que assumim cadascú. En general s’hi està d’acord, però potse això fa necessari establir qui es fa responsable de coordinar i dinamitzar. Hi ha qui planteja que es estiu i que no cal desmoralitzar-se. Després de l’estiu, al setembre, tornarem amb energies renovades.

Hi ha qui planteja que no tota la responsabilitat que funcioni l’Acampada està a l’Assemblea de la Plaça de la Font. S’ha de dipositar responsabilitat a la gent de cada barri, a iniciativa de gent del propi barri. No podem fer-nos-en càrrec. No podem assumir la responsabilitat, sinó només fer d’espurna. Si no és així, serà frustrant, perquè no hi arribarem. L’èxit no ve donat per la quantitat de gent de l’Assemblea de Plaça de la Font que hi assisteixi.

La càrrega de feina que suposa anar a Sant Salvador suposa molt d’esforç. Potser hauríem de buscar tasques que ens sigui més fàcil portar a terme. Intentar feines d’extensió i propaganda, que ens descarreguin de feina a totes i tots i puguem aprofitar més les energies.

Algú proposa que tothom vingui dijous aquí. Hi haurà gent fent pancartes i tothom es pot donar per convocat. Jesús: 661637521

Tema de l’Assemblea de Sant Salvador.

Funcionament per grups de treball.

Hi ha qui planteja què hi ha del Track, l’eina telemàtica que ens pot facilitar la feina. Hi ha qui planteja la possibilitat de fer servi l’eina dels Fòrums, on tot queda arxivat. Per exemple Linkedin, una eina oberta que ens faciliti la feina. Hi ha qui planteja que es substitueixi el model de comissions que sobrecarrega de feina. Hi ha qui comenta que no es només el model organitzatiu, doncs a la llista de barris hi ha molta gent apuntada i pocs responen. Hi ha qui comenta que les eines telemàtiques no son suficients, sinó que cal més compromís presencial.  Més s’ha de tenir en compte que el correu queda saturat. Hi ha qui comenta que hi ha un grup de tothom, que és el d’Habitatge.

Track es una eina per a la distribució de treball, que fa temps que s’està treballant des de Comunicació.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s