Acta Assemblea Dijous 02/06/2011

 1.      Presentació.

Informació comissions.

Comissió d’organització:

     Aquest dimarts es va realitzar una reunió de comissions per tal de organitzar, cada cop ho fem una mica millor, quan estigui tot més clarificat ja s’explicarà.

 Com a proposta es planteja fer una reunió de coordinació de les comissions.

 ACORD: Dimarts 7 de juny a les 18:00 hores reunió de comissions.

 

Comissió de activitats

Informació dels debats organitzats per aquesta cap de setmana divendres, dissabte, diumenge i dilluns.

 

Comissió de jurídica

 Si creieu que la comissió jurídica ha de mirar coses que s’avisi amb antelació. Que es tingui en compte en futurs ordres del dia.

 

Altres comissions consideren que no tenen res a aportar.

 

2.      Mobilitzacions.

  Es recorda que cada dimarts a les 14:00 hi ha concentració davants Juan XXIII.

 

3.      Actituds individuals /col·lectives.

 IC Mitjans de comunicació. Ahir van venir els mitjans de comunicació i han donat la informació en certs aspectes transgiversada del que els ha interessat. Els mitjans de comunicació poden ser útils, però s’ha d’anar amb certa cura. Ser concisos per tal que no siguin mal interpretats. Posar notes de premsa en la pàgina oficial.

 IC Deixar marge de confiança a la gent, ultra democratisme també es dolent.

 IC Si es donen informacions consensuades en assemblea es correcte, o informar xerrades i activitats es bo.

 IC Hem de confiar amb els companys.

 ACORD: Ho escriuen com a nota de premsa. I les comissions de organització i comunicació podran parlar en els mitajans si acudeixen al lloc de la acampada.

 

4.      Accions a nivell local.

 IC Jo a àmbit local com a estudiant d’institut m’agradaria fer una reflexió i actuar en el servei educatiu. Jo vaig al Marti franqués i el institut es cau. Van fer obres i els van estafar. Estan fent obres novament. També dir que els professors i alumnes Vidal i Barraquer ens reunim a les 11:00 i tallem la imperial Tarraco. Des de els professors es comencem a moure.  A mi no m’agrada que algú foti un vot al meu institut i s’enfonsi.

 IC Hay temas muy importantes como el trabajo y la vivienda. La gente se está quedando sin casa, y con la ley del 24 de diciembre hay el desahucio exprés y es mucho más fácil que te echen de casa. Y como dice la constitución todo ciudadano tiene derecho a una vivienda digna. Artículo 35 dice que todo el mundo dice que tenemos derecho a  trabajar. El artículo 39 que velaran por la seguridad y la economía de la familia. Los políticos nos dicen que la única forma de contribuir al país és ir a las urnas. Si ellos dictan al mercado. Como vamos a ir a votar?  Esta escaseando las formas básicas. La mayoría de leyes salen de la constitución. Seguimos en el mismo punto o peor. Por mi propondría como en en Andalucía que hay un pueblo que se llama Marinadela, y ocupaban las tierras.  Hay muchas comisiones y algunas se han reducido en personas.

 IC Jo el que faria plantejar-nos a nivell més endavant seria relacionar les accions a nivell laboral amb els mínims després de la manifestació del 19 de juny.

 IC Concretar que definissim el que són accions a el que són mesures. E.g Com volem fer arribar aquets missatges. I l’altre es fer performance. De les mesures concretes que ens han arribat, separar les mesures en àmbits de tema. Crec que ens em de centrar en la manifestació. Considero que s’han de fer grups d’experts.

 IC Crec que es podria treballar directament des de l’assemblea proposant accions concretes, com en el tema dels deshaucis, donar propostes d’acció i que surtin gent compromesa a realitzar els aspectes tècnics. Més acció directa.

 Hi han com diferents possibilitats:

 –Idea proposada en l’assemblea i que hi hagi gent que surti a l’assemblea per portar-la a terme.

Depèn de quins termes que surtin portar-la a accions i a continguts i viabilitzar des de les comissions que es porten les tasques a fer.

 IC Accions pràctiques. Per mi es construir una nova xarxa sense dependre de la gent d’aquí a dalt. Llavors si les coses no funcionen doncs anem creant alternatives. Les coses han de ser més actives, i les coses adquireixen més credibilitat.

 

5.      Ocupació.

 Aquest debat va sortir per idees múltiples. Va sorgir per la necessitat de si buscavem un local quan plogués o l’hivern.

 IC  En principio no lo veo bien. Lo que sí que creo que sería una buena reivindicación seria pedir el local al ayuntamiento, un local en principio que es público. En base a esto en Burgos se realizó un espacio cultural.

 IC En el tema de l’ocupació de l’espai públic que es derogués l’ordenança de civisme.

 IC Com espai públic m’agradaria recalcar que seria un espai públic abandonat.

 IC Yo quería comentar como ocupación de espacio público. Como punto de partida a nivel local. A la gente la echan de casa. El ayuntamiento no tiene capacidad de habilitar viviendas a nivel local. Reclamar en el ayuntamiento el derecho a la vivenda real. No és falacia o utopía. Perquè no a un nivel local.

 IC En resposta a lo que deieu, fa molt temps que es demanen locals per reunint-se, es difícil que et concedeixin el que demanes. L’últim era la tabacalera. Crec que tenim autoritat d’agafar un lloc del l’ajuntament i tenir-lo de la nostre mà.

 IC Si es tria un espai per inconvenient quan plou. L’inconvenient de quan s’ocupa es que sempre hi ha de haver algú allà.

 IC Un company va dir que oferia el Cal Pobre. Seguim a la plaça i quan el necessitem anem allà.

 IC No vull que em tracteu per un paranoic, però en espai públic l’ocupació no es pot parlar. Parlem-ne.

 

7. Punts de l’ordre del dia.

 Obrir un petit debat de que esperem d’aquest moviment.

 IC Jo el deixaria per després de la manifestació.

 IC Tot esta molt poc madur no cal valorar-lo de abans de temps. No cal posar-lo abans de temps ja que ens dividiria.

 IC Proposo un debat no decisiu però si de intercanvi d’idees. Una decisió no seria realista.

 IC Estoy de acuerdo con él, no un debate político pero si una visión de futuro. Qué tipo de organización va a ser de esto.

 ACORDS: Hi han opinions dividides. El tema es porta assemblea.

 

8.Torn Obert de paraules.

 IC S’informa que dilluns a les 18:30 xerrada sobre  transgènics, a l’Hotel d’Entitats (Edifici Pàrking la Pedrera, 6ena planta), organitzat per Gepec-EdC i Setem.

 IC El tema de les reunions amb les altres acampades, la moderadora anima a que la gent vagi a  trobades de acampades i que ens informin del que s’està coent.

 IC Que es porti material que és de molt bon grat.

2 respuestas a Acta Assemblea Dijous 02/06/2011

  1. Pingback: Acta de l’assamblea del 2 de juny | #acampadaTGN

  2. Enrique dijo:

    Bajo mi opinión el futuro de la acampada tanto en las ciudades cómo en los pueblos de España tienen que transformarse en otro tipo de «concentraciones puntuales» aunque sea tambien en las plazas para tratar en asambleas los temas necesarios, porque la continuidad de éstas acampadas empiezan a dar mala imagen y a perder interés en el ciudadano, que es precisamente lo que les interesa a los políticos actuales y poder dar argumentos a las autoridades para el desalojo. Creo que lo más importante es que sigais trabajando cómo hasta ahora por internet y los que os segimos y apoyamos, estar al día de vuestras decisiones. Si se produce algún desalojo, hay que evitar por encima de todo el enfrentamiento con la policía para que ésta luego, tergiversando los hechos, en los medios informativos, se pueda justificar. ¡UN INDIGNADOMAS¡

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s