Acta trobada Pobles de Tarragona a TGN Diumenge 12/06/11

1.      Presentació.

-Ens presentem diem el nom i d’on provenim.

– La propuesta de la reunión entre pueblos en Barcelona fue hacer tres grupos de los tres más grandes que habían: Tarragona, Reus y Valls.

Informació de les diferents acampades:

– Torredembarra: La acampada se mantuvo 1 o 2 noches y se realizaba cazolada cada día; se ha hecho una repartición de papeles de trabajo y normalmente son unas 40 personas. Cuentan con un Facebook de la acampada.

Falset: se realizán diversas actividades y se está organizando comisiones por barrios.

Vendrell: Se realizán asambleas los miercoles.

Baix Penedés: Están en proceso de organización.

Amposta: Llevan 4 semanas haciendo reuniones, las asambleas se realizán los Viernes. El primer fin de semana se mantuvo la acampada pero luego se decidió centrarse más en actividades en concreto como la actividad que se ha realizado en la feria.

Banyeres del Penedés: Están organizandose. Cuentan con el Facebook.

Vila-Seca: Se realizán las asambleas en la Plaza de la Riera los Martes y los Jueves a las 20h. Cuentan con un grupo en facebook y un correo para ponerse en contacto con el resto de acampadas. Se decidió no realizar acampada pero se han ido haciendo distintas actividades entre ellas se puso un punto de información en la feria de comerciantes y difusión para otras actividades en concreto como la manifestación del día 19 en Tarragona.

Canonja: Se realizán las asambleas los viernes. El próximo miercóles se hace una reunión para decidir la organización de como vendrán por grupos a la manifestación del día 19 en Tarragona.

Reus: Se mantuvo la acampada durante una semana aproximadamente, se ha organizado por comisiones y se van realizando diversas actividades.

Valls: La acampada se mantuvo 3 semanas y el día viernes se desmontó. Se hace una asamblea el miercoles a las 20H para decidir como sigue. Se están organizando por comisiones y cuentan con facebook y twitter.

La propuesta desde Tarragona es primero compartir experiencias en grupos pequeños para después hablarlo en la asamblea entre todos para poder tener ideas en concreto de lo que ha ido sucediendo en cada acampada. En la asamblea en Tarragona se ha decidido mantener la acampada hasta el día 20, para desmontarla después de la manifestación que se hará el día 19 de Junio a las 19h y se empezará en la Imperial Tarraco.

IC Fer primer una hora de la explicació de les experiències en grups grans i després entre els petits.

IC explicació puntual d’experiències.

IC Xerrades i boicots i saber com es podrien progamar amb Tarragona.

IC Arribar a una única idea i objectiu entre totes les acampades.

IC Organitzar primer les comissions.

Segona ronda:

Tarragona:

Fue un principio caótico i complicado pero se llegó a una organización de comisiones. Se enumeran las comisiones: organización interna (dar información, programación de actividades, dar respuestas a las pregunats recibidas por mail i en buzón de propuestas). Logístic( Hacen maravillas), creativos y acció (actividades que llamen la atennción a la gente), exploradores (difundir i extensión), jurídica (recien se esta organizando y dan soporte legal), Continguts i manifestació ( se estan centrando en la manifestación del 19 de Tarragona), comunicación (blog, actualización de redes sociales y premsa).

Se informa de la declaració de mínims, lectura de declaració de mínims (esta en el wordpress).

Valls:

Vem començar el dia 24, en la plaça del blat i apartir del 25 vem acampar durant 3 setmanes. Les primeres assembles i havia aproximadament 200 persones i va anarnt-se reduïnt. S’han organitzat per comissions que són les següents: Logística (soport del punt d’informació), cuina (bàsica per l’acampada) IC Es van fer regals a carites, Comunicació (notícies, cartells i grups de treball) i activitats, periodisme ( s’esta centrant en fer un diari mensual, que sortirà en un o dos mesos), continguts ( es centra en els grups de treball i els punt de l’assemblea).

IC Felip Puig va visitar valls 2 cops i es van fer concentracions.

IC Es va descobrir una mosso infiltrada.

Torredembarra:

Primer erem molts joves, i després va haver una mescla de gent. Aquest dimarts es fa una reunió per veure com es segueix amb el moviment, i per comunicar els grups que hi hauran a la manifestació de Tarragona i Barcelona. Aproximadament hi ha 10 persones per assemblea i es fan un cop a la setmana junt amb una cassolada.

Reus:

Ens hem organitzat per comissions, i la acampada ha estat des del dia 20. Va ser de forma espontànea i contem amb soport logístic i aportacions com banys públics. No s’ha fet difussó als barris. Es realitzen assembles divendres i dissabte a les 20:00, però al principi vem començar tots els dies. S’ha proposat fer acampades flash que consistirien en fer una acampada de una setmana en qualsevol part de reus.

Penedés:

No s’organitzaran comissions però s’ha proposat fer un grup d’organització que s’encarregui de portar les propostes a les acampades grans.

Terres de L’ebre:

S’ha creat 3 comissions que son: organització ( que s’encarrega de l’ordre del dia), accions (s’encarrega de propostes) i comunicació i art ( s’encarreguen de cartells i difusió).

Per ara s’han realitzat tres assemblees.

Tortosa:

No s’ha fet acampada, es fa reunió un cop a la setmana i es fa la manifestació el dia 19 a les 12:00 en la plaça el fons.

IC S’ha posat un punt de reunió al poble fixe.

Vilaseca:

Es fan assemblees els dimarts i dijous a les 20:00 en la plaça de la riera. Aquesta setmana es farà la difusió en bars cafeteries i residències d’avis. S’esta fent difusió des de la manifestació. S’ha proposat fer el dijous 16 i divendres 17 una tertulia sobre el tema dels indignats amb la tancada de la xirigota de Tarragona. En dos cafeteries de Vilaseca.

La Canonja:

S’ha fet dues assemblees, s’han creat espais de debat i el objectiu es unir-se a Tarragona.

  1. Compartir experiències.

            Ens agrupem en subgrups de treball aleatoris:

            Ens retrobem:

            Grup del penedés:

El que hem concretat obrir un google calendar a la comarcar. Ferc usos de N-1. Posar punts de informació. Portar el manifest de mínims. Decidir quin tipus de blog es pot fer, o es pot fer un blog comú que es gestioni cada poble. Es parlarà de la manifestació per si es va a tarragona o  a Barcelona.

            Gente del Ebre, Tarragona i  Valls

Hem estat d’acord en una cosa, en tema coordinació entre acampades és un merder. Es realitzar una llista de distribució. Et registres en el teu correu i nom i tota la persona que estan a la llista el reben. Seria un lloc per avisar de les diferents activitats i accions. Lloc comú de comunicació. Hi han de anar persones administradores i pensar amb quina plataforma de distribució es fa.

CORREU: provinciatgn@googlegroups 

Per altra banda s’ha parlat de la manifestació, i hem comentat la experiència de les diferents acampades. A Valls vem fer un camara sofa on la gent s’aseia i explicava la seva indignació.

Fer una ruta turística dels bancs.

Recollida de firmes, allà a les terres de l’ebre tenim una situació graciosa, per entrar una reforma popular es necessiten 200 signatures i a  tortosa son 100.  Recollir signatures per què baixin el número de signatures. Un altre tema dels sous es concretar-les per els pobles.

            Reus tarragona, torredembarara, torreforta i reus.

S’ha desglosat diferents punts. Hem parlat de l’organització de les comissions de Reus i Tarragona. Hem parlat de nous objectius. I de com promoure més participació als barris. La Assemblea intercomarcal realitzar-la cada mes.

S’ha comentat de un mural que participen els nens, estan recull les participacions i quan estigui acabat es penjara. En quan a nous objectius es que no es dilueixi el moviment. Que tinguem representats en el medi. S’ha de conseguir tenir amistats i que aquesta amistat fagi que perpetui el moviment.

S’ha parlat que estem jugant a les nostres regles, i no ens hem de doblar. Ells poden venir i aprendre les nostres. Desde Reus es parla de que l’alcalde volia crear una comissió i se’l va convidar a venir a l’assemblea. Molt important dies assemblea punt de informació, participació a les assembles provincials. I incidir que no s’inflitri gent nazi i racista, pensar una actitud positiva. No dir volem això sinó que estem creant un grup que volem coses en positiu.

Reus a part de les 11 comissions, tenen subcomissions, grups que treballen en xarxa, i que fa que més gent que no té tanta disposició horaria aporti.

Una cosa que ha comentat una dona del carrer que cadascú porti 5 persones i omplire’m la rambla.

Es un sentit de fons, que sigui un espai més intergeneracional.

Vilaseca havien proposat que es anar fent avançar el moviment a partir de petites victòries, per què la gent percebi el que aporta organitzar-se d’aquesta forma. Crec que podria anar més ràpit del que es pensa.

Es proposa fer una pluja de idees a fer en el àmbit del territori per portar a les aseemblees.

Tarragona, Torredembarra, la canonja.

Hem parlat molt de comunicació entre els pobles. Des de Tarragona tenim correus electrònics de cada comissió. I cada comissió té una llista de distribució. Això es pot expandir entre pobles i que cada poble tingui la seva llista de distribució. Esta en relació entre  acampades i la llista de distribució.  La idea es integrar el moviment des de les ciutats més grans. Hi ha una pestaña al wordpress de la provincia i es podria compartir entre els pobles per mostrar els dies de les assemblees.

Es proposa també visualitzar problemes personals. Aquí están arribant casos de gent que no tenen menjar ni casa.

Recolzant-se uns als altres. Quan passen coses anar als atres pobles a recolzar Que els nuclis grans ajudin als pobles més petits. Per tal d’informar amb una visió més global.

IC Des de Tarragona s’esta intentant centralitzar les dades de la zona. Si podeu passar a comunicació de Tarragona, amb totes les formes públiques de comunicació.

IC Referent a l’assemblea interpobles. Separaria entre dues coses. Serveis: tenir contacte a) telemàtic. (excel) i l’altre b) nivell generador, aquest nivell es formara pel contacte directe entre nosaltres. Com concretem això. Dues possibilitats. Cada zona es trobi i quedem portaveus de les zones . O Assemblea oberta i de tothom.

IC A més a més hi ha una altre cosa. Fer-ho per zones grans dilueix a lo petit i fer-ho entre tots. Fer-ho en gran i en grups petits i després posar-ho en comú. I alhora permet coneixens.

Ic El tema de centralitza-ho Tarragona, la idea del punt de les centralitzat. Obrim la via de anar aprenent, ja que els espais petits a vegades faciliten les coses. La vida de el grup de correu global. Intentar simplificar les vies que generen molta feina. Ara decidir una periodicitat una propera data de quan fem les reunions. Ara no marcaria una estructura. Estic més per una proposta oberta.

IC La gent de les terres de l’Ebre que això es molt interessant.. Avui ha sigut molt significatiu ja que dels pobles que ens coordinem a nivell petit i intentarem venir a nivell gran.

IC El punt de partida era la trobada de Barcelona. Fer un triangle ara quadrat a partir dels qual articular. Estic d’acord amb aquesta propiota de fer una reunió entre tots.

IC El lloc es igual, la questió es juntant-se.

IC Es aprofitar-se de les eines que ja estan treballades.

IC només una cosa, el dia de la manifestació ja que es una manifestació festiva feu difusió de tenir un grup de xaranga.

IC Jo crec que hauriem de definir un caracter assembleari ha de ser de caràcter vinculant o no.

IC No té sentit dir si es vinculant o no ja que es un lloc generador de propostes.

IC la idea de centralitzar es per tenir un ressó per tal de que estiguem més intercomunicats.

S’havia proposat un cop al trimestre, comenten que seria millor al principi més.

ACORD: De assemblea oberta. Grups de treball i anar fent retorn.

S’ha de pensar la periodicitat. Millor decidir un dia per la propera reunió.

IC Es proposa el -diumenge 26 junt – descartat festes majors.

– 3 de juliol per tal de estar candents i tenir aquesta energia de la manifestació.

Jo proposa el 3 de juliol perquè no puc esperar tants dies sense veureu’s a tots.

IC Des de Valls organitzar desde la estructura ha de ser bona.Podem aplaçar la decisió a partir de dimecres.

ACORD: Es porta a les assemblees.

IC Jo lo de la propera reunió no ho tinc massa clar. Jo proposo que es torni a fer a Tarragona.  

3.Torn obert de paraules

IC Cartells manifestació dia 18 Reus.

IC Considero important que s’ha engegat la plataforma de les retallades.Té un àmbit intercomarcal perquè les propostes són a nivell intercomarcal. Hi ha gent que treballa fa molt de temps. Les nostres necessitats són els nostres drets.Som gent civica no necessitem ordenances cíviques.

IC Des de Reus es portara a l’assemblea de venir a Tarragona. 

IC informació de la acampada 14 de juny i 15 de juny.

 IC hem de tenir cuidado amb la xenofòbia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s