Acta Assemblea Dimarts 21/06/11

1.   Presentació.

1.1   Llenguatge de signes (CONSENS).

Voluntari d’actes i Torn de paraules.

Lectura de l’ordre del dia.

2.   Informe de les diferents Comissions. (Es demana que sigui breu, i no informes tècnics. Només que parlin les comissions que tenen coses que parlar).

En la reunió entre comissions s’ha parlat de com enfoquem el moviment i com ens organitzem. Han sorgit diferents propostes. Es portara a l’assemblea del diumenge.

3.   Valoració de la Manifestació 19J.

       IC La feina que hem fet fins a la manifestació ha estat molt bona entre tots. Hem tingut      els nostres punts alts i baixos. Hem treballat tots conjuntament. Trobo que la       manifestació va ser una gran manifestació. Vem anar tots conjuntament. Hem anat    aprenent de com es fa una assemblea. Molt content de com a respost tothom.

Comissió de Manifestació:

La nostra comissió (manifesatció) s’ha de abolir. Aniré a activitats ja que la formació és molt important després de la formació i després d’aquesta formació, treure una sèrie de punts que podrem parlar i comunicar mitjançant naltres i exploradors.

IC Hubo mucha participación. Había una preocupación por lo que había sucedido en Barcelona, y creíamos que revetiría a la contra dando un ambiente de preocupación y miedo. Lo que había sucedido en Barcelona había sido una protesta legítima. Lo que intentaron hacer era meter miedo y la gente a reaccionado. Hacia tiempo que no veia tanta gente y  mostrando su preocupación por los temas que nos preocupan a todos. Había una ambiente de crispación y conciencia. Hay cosas importantes que no las estamos haciendo lo bien que la podríamos estar haciendo.

IC A títol personal em sento molt agraïda amb la gent que va sortir de casa, amb l’acampada i amb la plataforma i amb els indignats.

IC Me parece sumamente importante de como crecer y de como ir creciendo. Para ello es muy importante hacer creer de quienes son nuestros aliados y quienes no. La unidad   es un amontonamiento. Nadie esta eximido de equivocar-se i tener desviaciones. A medida que se vayan sumando sectores, a la base de los partidos politicos que los han abandonado. Necessitamos experiencias, esto no surge de nosotros esto surge de la historia de los pueblos. En el diario se comunica que tanto el PSOE o el PP estan dispuestos a ayudarnos.Vamos a recibir propuestas de desviar nuestra línea. Es muy importante abrir un debate sobre este tema.

IC La manifestació és molt bona. És molt bonic que des dels pobles hi haguessin les seves pancartes. I no veiem bé el que van fer els de la CNT. S’ha de aclarir també si el equip de so que es va utilitzar és del ajuntament i la persona que va llegir el manifest d’on provenia.

IC Una forma d’arribar a la gent preguntar que els va semblar la manifestació del diumenge. Es diu que els que parlin català el parlin lentament o tradueixin certes parts.

Comissió manifestació:

Durant el dia es va buscar qui podia llegir el manifest ja que el Arcadi per temes personals no va poder llegir el manifest. Es van valorar altres com el Pere Navarro (no se sentia comode amb el redactat del manifest; pero si amb el contingut).Ens ajudarà a redactar nous manifestos. Buscavem algú que sapigués llegir bé el manifest. Hi havia la Ceci que no estava a un partit politic ni sindicat. Aquesta noia llegeix poemes i canta, esta afilidada a la CGT.

IC Simplement dir que em vaig alegrar molt que hi hagués tanta gent a la manifestació. Si el altaveu fos de l’ajuntament no em semblaria malament.

IC Es va llegir el manifest només en català, s’hauria d’haver llegit en castellà.

IC De coses de l’ajuntament ja n’afem, com l’electricitat.

IC En teoria s’havia de llegir un cop el manifest i en referent a la lectura en català i catellà es creu que com es una llengua llatina s’enten. Però com en un inici era un cop i s’havia aprovat en aseemblea en català, no es va plantejar de llegir-lo en castellà.

IC Yo soy de la idea que hay que rescatar todas las lenguas y todas las culturas. Però por encima de todo, más importante que el idioma es entender-nos. Lo importante por encima de las lenguas, que hay que defender-las todas, es que nos podamos comunicar.

IC Comentar que amb una llengua arribarem a tothom. Hem fet pancartes amb moltes llengües. Hi ha gent que parla moltes altres llengües a part del castellà.

4.   Punt d’informació.

Demà per la tarda vindra la gent de l’ajuntament per parla de la ubicació del punt d’informació degut a la festa de Sant Joan.Es posarà al costat de les escales de l’ajuntament.

IC Havia pensat proposar on estava abans. Però no es pot perquè la foguera molesta igual.

IC No es pot desmontar perquè la destrossariem. Podríem proposar altres alternatives a moure-la. S’hauria de protegir pel foc ja que hi han altres coses a la plaça que també es poden cremar.

IC Quan ho fagin hi haurà un camió de bombers se’ls pot proposar que posin mantes.

IC I si l’assegurem?. Risas.

IC Aparentemente es una cosa menor. Però le suma importancia. El xiringuito es una construcción que ha hecho un grupo de nosostros y entre todos elegimos el lugar. La decisión de la voluntad popular es tomar la calle. Y es inherente a los contenidos. Podemos hablar de contenidos muy robustos pero si no los sostentamos. En esas pequeñas cosas es donde iremos marcando la convicción de lo que queremos. Es un tema que va empezar a aparecer si tomamos decisiones autónomas o en la negociación perdemos. Es el fundamental motivo por el que estamos en la calle. Es que el proceso de democracia se basa en propuestas y negociación. Lo han disociado en instantes que no tenian nada que ver cuando van unidos. Si retrocedemos sin defenderlo (punto de información), nos van a asignar nuestra forma de luchar.

IC Hi ha orquestra, que passa amb l’escenari?

IC A qui ens enfrentem amb qui ens negociem? No se si hi ha algú que té relació amb les entitats? Ja que sant joan va més enllà d’una organització de l’ajuntament.

IC Moure el punt és molt complexe i és un lloc estratègic. Ens perjudicaria en el tema de l’organització.

IC Estic d’acord amb el company que ha dit lo del escenari. Sempre es pot posar en una distància estratègica segura. La proposta seria una modificació del lloc de la foguera.

IC Les associacions fan un correfoc. I és veritat que enguany el volen canviar el lloc és extrany.

ACORD: Intentar que es desplaci la foguera, i el punt es protegeixi. Per la negociació defensem la proposta i intentarem protegir-lo.

IC No ens podem posar de punt en les institucions. No podem posar una proposta tancada.

IC L’argumentació serà per seguretat.

IC Posar les mantes protectores i intentar treure els plàstics.

IC Els bombers són professionals i els poden protegir.

5. Horari punt d’ informació.

Si volem mantenir el punt d’informació, tothom hem de ser partíceps.

S’ha plantejat fer un punt d’informació en les barraques de Reus. Ells ja tenen plantejat el punt d’informació, hauriem de donar informació perquè ells repartissin.

6. Torn obert de paraules.

IC Demana més presencia a la propera asemblea per tractar el tema de les següents movilitzacions, actes de part de l’acampada, com podria ser el treball en els barris, estances d’una setmana amb treballs específics al barris, etc.

IC L’ajuntament no va finançà l’equip de so i la plataforma que convocava la manifestació pagarà les despeses.

7. Informar dels horaris de les Movilitzacions, comissions i assemblea.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s